Påskeboller
Bolledej (12 stk.)
Fyldte påskeboller, der minder lidt om de svenske semlor – men som er helt perfekte til påskedagene, når det gerne må være lidt ekstra lækkert. Vi har fyldt dem med kagecreme og lemon curd, men du kan også komme marmelade, flødeskum eller Tørsleffs Dulce de leche i.
Fremgangsmåde
Sigt mel, bagepulver og kardemomme sammen. Tilsæt salt og sukker. Hak smørret i. Bruger du gær, røres den ud i fløden. Pisk ægget sammen og gem lidt til pensling. Resten hældes i dejen sammen med fløden. Ælt dejen blank og smidig, og tril den til en pølse, der skæres i 12 stykker. Form stykkerne til boller, og sæt dem på en smurt plade. Gærboller efterhæves 15-20 min. Bollerne pensles og bages i forvarmet ovn ca. 15 min. ved 225°.
Skær toppen af tebollerne i en lille firkant. Fyld tebollerne med kagecreme og lemon curd eller karamelmousse. Drys kagerne med flormelis til slut.
Ingredienser
Dej:
- 250 g hvedemel
- 3 tsk Tørsleffs Bagepulver eller 25 g gær
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 1 spsk. sukker
- 65 g smør eller margarine
- 1 dl fløde
- 1 æg
Til pensling:
- Sammenpisket æg.
Fyld:
- 1 portion lemon curd
- 1 brev Tørsleffs Kagecreme