fbpx

Panna Cotta

4 portioner

En klassisk italiensk dessert med masser af vanilje, der her har fået et frisk låg med appelsinsaft-gele. Vi har kommet ekstra meget vanilje i, så du får den herlige vaniljesmag, der er bedste venner med appelsinens syrlighed. Husk, at den skal have minimum 6 timer til at sætte sig, så du kan med fordel lave den dagen før, du skal bruge den, og stille den på køl. Til gengæld kan du så også sætte desserten direkte på bordet fra køleskabet.

Fremgangsmåde

Varm sukker, piskefløde, mælk og vaniljestang langsomt op i en lille gryde på middel varme, og rør i gryden imens. Læg husblassen i blød i koldt vand i et par minutter.

Når der begynder at danne sig små bobler i kanten af gryden, tager du husblassen op af det kolde vand og klemmer det resterende vand ud af den. Rør husblassen ud i den varme væske, og fisk herefter vaniljestangen op af gryden, eller hæld den igennem en si. Hæld det på fire små glas, og stil på køl i mindst 6 timer.

Gelé:

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 15 minutter.
Kom appelsinsaft og sukker op i en gryde. Varm det op ved middel varme, til sukkeret er smeltet helt.

Knug husblassen fri for vand, og kom den op i gryden. Rør godt rundt, til husblassen er helt smeltet, og tilføj den gule farve. Tag gryden af varmen, og lad geléen køle af, til den næsten har stuetemperatur.

Fordel geléen ovenpå panna cottaen i glassene, og sæt dem tilbage på køl. Lad desserten sætte sig i 2-3 timer, til geléen er stivnet.

Ingredienser

  • 80 g hvidt sukker
  • 150 g piskefløde
  • 180 g minimælk eller letmælk
  • 1 vaniljestang
  • 2 blade husblas

 

Gele til toppen:

Panna Cotta

Produkter i opskriften

Alle produkter →