Pebernødder
Mere julet bliver det næppe. Duften af pebernødder kan redde selv den koldeste og mørkeste dag. Få julehumøret i top, og bag dem til dig selv, familen, eller giv dem som værtindegave til nogen, du holder af. Vi kan godt afsløre, at de er stærkt vanedannende, så du kan sagtens bage dem flere gange i løbet af december.
Bland mel, hjortetaksalt og krydderier sammen. Hak nu koldt smør eller margarine i melblandingen. Rør sukker og æg til en æggesnaps, og bland til slut fløden i æggesnapsen. Vend nu melet med æggesnapsen til det er godt blandet og ælt dejen sammen. Tril dejen i fingertykke stænger og skær dem i små stykker, der trilles til kugler. Bages i forvarmet ovn ca. 10 min. ved 180°.
Ingredienser
- 250 g mel
- 1/8 tsk. Tørsleffs Hjortetaksalt
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. ingefær
- ½ tsk. nelliker
- 100 g smør eller margarine
- 175 g sukker
- 1 æg
- 2 spsk. fløde