Philippas svampe-pickles
ca. 1 ¾ liter
Syrlige svampepickles er perfekt til dig, der elsker dine grøntsager syltede og syrlige. Husk Atamon, så du kan nyde dit sylt i lang tid. De passer perfekt til et tapas-bord, ostebordet eller til aftensmaden, som skal piftes lidt op.
Svampene renses, skylles hurtigt og afdryppes. Peberfrugterne halveres, stilken fjernes og kernerne skylles bort. Kødet skæres i strimler. Svampene koges i eddiken under låg i 5 min., til de falder sammen. Peberstrimler og sukker drysses i. Mel og krydderier røres ud med vandet. Jævningen hældes i gryden under omrøring. Saucen koges ind i 5 min. Sluk for varmen og tilsæt Atamon. Pickles`en fyldes på Atamonskyllede glas, der lukkes umiddelbart herefter.
Ingredienser
- ½ kg blandede svampe efter sæson, for eksempel champignoner, østershatte og kantareller
- 2 røde og 2 grønne peberfrugter
- ½ liter eddike
- 350 g sukker
- 3 spsk. hvedemel
- 3 spsk. sennepspulver (15 g)
- ½ tsk. karry
- ½ tsk. salt
- 1 dl vand
- ½ tsk. atamonpulver eller 1 tsk. flydende Tørsleffs Atamon