Rå jordbær med cognac eller rom
Ca. 1 liter
Saftige jordbær, der bliver tilsat cognac eller rom, er en fantastisk sammensætning, som giver de søde bær lidt kant. Servér dem til en dessert eller salat, der trænger til at blive piftet op, eller spis og nyd dem, som de er.
I en Atamonskyllet krukke drysses ½ cm tykt lag sukker, der fugtes med cognac eller rom.
Derpå lægges lagvis bær og sukker, så der øverst ligger et tykt lag sukker.
Atamon og resten af spiritussen blandes og hældes over.
Krukken dækkes til og stilles i køleskab 1-2 dage.
Da omrøres indholdet forsigtigt, til sukkeret smelter.
Krukken lukkes dagen efter.
Ingredienser
- 1 kg mørkerøde jordbær
- 750 g sukker
- 2 dl cognac eller rom
- ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Tørsleffs Atamon