Rabarber-limonade
ca. 1 ½ liter
Giv vandet lidt konkurrence, og sluk tørsten på en varm sommerdag med en iskold rabarberlimonade – så bliver det det næsten ikke mere sommerligt. Rabarberen giver saften en skøn syrlighed – en perfekt måde at køle sig selv ned på. Skål!
De skyllede, snittede rabarberstilke koges med vand, Non-Oxal og citronsyre under låg i ca. 10 min. Saften sies fra og bringes i kog. Sukkeret drysses i og gives et opkog i saften. Skum saften og bland Atamon i. Hæld saften på Atamonskyllede flasker. Sæt prop på flaskerne umiddelbart efter du har hældt saften på. Ved servering fortyndes limonaden med isvand.
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- ½ liter vand
- 2 tsk. Tørsleffs Non-Oxal (kalciumklorid)
- 35 g Tørsleffs Citronsyre
- 750 g sukker
- ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Tørsleffs Atamon