fbpx

Risalamande med saltkaramel

Risalamande i en mere moderne udgave. Den søde, fløjlsbløde risalamande sammen med den saltede og cremede karamel giver en lækker ny fortolkning af den klassiske risalamande, som vi kender den. Julen er spækket med traditioner, men vi tør godt love, at denne utraditionelle og lækre udgave tager kegler på julebordet.

Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og blandes med sukkeret. Mælken bringes i kog sammen med salt, sukker, vaniljekorn og -stang. Risene drysses i og koges sagte med låget på klem i ca. 35 minutter. Rør af og til så grøden ikke brænder på. Den udblødte husblas smeltes i grøden. Den afkøles helt, røres blød og blandes forsigtigt med mandler og flødeskum. Desserten anrettes i en skål og stilles koldt. Den karamelliserede mælk (dulce de leche) røres glat, anrettes i en lille skål, drysses med flagesalt og serveres til risalamanden.

Opskrift fra Tørsleffs Den gule Dessertbog.

Ingredienser

  • ½ liter sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 30 g sukker
  • 65 g grødris
  • ½ Tørsleffs Vaniljestang
  • 25 g smuttede, hakkede mandler
  • 2 blade husblas
  • 1½ dl piskefløde, pisket til blødt skum

Sauce: