Risalamande med saltkaramel
4 personer
Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og blandes med sukkeret. Mælken bringes i kog sammen med salt, sukker, vaniljekorn og -stang. Risene drysses i og koges sagte med låget på klem i ca. 35 minutter. Rør af og til så grøden ikke brænder på. Den udblødte husblas smeltes i grøden. Den afkøles helt, røres blød og blandes forsigtigt med mandler og flødeskum. Desserten anrettes i en skål og stilles koldt. Den karamelliserede mælk (dulce de leche) røres glat, anrettes i en lille skål, drysses med flagesalt og serveres til risalamanden.
Opskrift fra Tørsleffs Den gule Dessertbog.
Ingredienser
- ½ liter sødmælk
- 1 knivspids salt
- 30 g sukker
- 65 g grødris
- ½ Tørsleffs Vaniljestang
- 25 g smuttede, hakkede mandler
- 2 blade husblas
- 1½ dl piskefløde, pisket til blødt skum
Sauce:
- ½ dåse Tørsleffs Karamelliseret Mælk
- ½ tsk flagesalt