Risalamande med saltkaramel

4 personer

Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og blandes med sukkeret. Mælken bringes i kog sammen med salt, sukker, vaniljekorn og -stang. Risene drysses i og koges sagte med låget på klem i ca. 35 minutter. Rør af og til så grøden ikke brænder på. Den udblødte husblas smeltes i grøden. Den afkøles helt, røres blød og blandes forsigtigt med mandler og flødeskum. Desserten anrettes i en skål og stilles koldt. Den karamelliserede mælk (dulce de leche) røres glat, anrettes i en lille skål, drysses med flagesalt og serveres til risalamanden.

Opskrift fra Tørsleffs Den gule Dessertbog.

Ingredienser

  • ½ liter sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 30 g sukker
  • 65 g grødris
  • ½ Tørsleffs Vaniljestang
  • 25 g smuttede, hakkede mandler
  • 2 blade husblas
  • 1½ dl piskefløde, pisket til blødt skum

Sauce: