Rød æblesmør med ingefær
Skræl ingefær og kog det i vand til det er halvmørt. Kasser herefter kogevandet.
Kog sukker og vand til en sukkerlage. Kom ingefæren i og kog til det er mørt i ca. 30 min.
Kom ingefæren i atamonskyllede glas og kog lagen ind tilsat atamon. Hæld herefter lagen over ingefæren og luk glassene.
Skræl de skyllede æbler og del i halve. Fjern blomst, stilk og kernehus og skær i både.
Kog æblerne i vand under låg i ca. 15 min. til de er helt udkogte.
Rør ingefærlage og de syltet ingefær i æblerne sammen med sukker. Kog uden låg i 5-10 min.
Blend herefter massen og tilsæt atamon. Fyld smørret i atamonskyllede glas og luk.
Ingredienser
1 portion syltede ingefær:
- 125 g frisk ingefær
- 1,5 dl vand
- 150 g sukker
- ½ tsk. flydende Tørsleffs atamon
- 2 kg røde æbler
- ½ liter vand
- 1 kg sukker
- 2 tsk. flydende Tørsleffs atamon