fbpx

Rød æblesmør med ingefær

Det er nøjagtig lige så lækkert, som det lyder. Den søde smag af saftige æbler tilsat den skarpe smag fra ingefæren er den perfekte kombination til fx en nybagt bolle med ost.

Skræl ingefær og kog det i vand til det er halvmørt. Kasser herefter kogevandet.

Kog sukker og vand til en sukkerlage. Kom ingefæren i og kog til det er mørt i ca. 30 min.

Kom ingefæren i atamonskyllede glas og kog lagen ind tilsat atamon. Hæld herefter lagen over ingefæren og luk glassene.

Skræl de skyllede æbler og del i halve. Fjern blomst, stilk og kernehus og skær i både.

Kog æblerne i vand under låg i ca. 15 min. til de er helt udkogte.

Rør ingefærlage og de syltet ingefær i æblerne sammen med sukker. Kog uden låg i 5-10 min.

Blend herefter massen og tilsæt atamon. Fyld smørret i atamonskyllede glas og luk.

Ingredienser

1 portion syltede ingefær:

Produkter i opskriften

Alle produkter →