fbpx

Rødkål

Ca. 1 ¼ liter

Klassisk tilbehør til juleaftens ande- eller flæskesteg, men kan selvfølgelig også bruges til masser af andre retter. Den lidt syrlige kål giver et skønt modspil til de lidt tungere retter. Du kan nyde rødkålen på helt traditionel vis, eller du kan blande den med appelsin, nødder og lidt let dressing, og få en vidunderlig rødkålssalat ud af det.

Rødkålshovedet skæres i 4 dele. Stokken og de yderste blade fjernes. Kålen snittes fint og dampes under låg i eddiken ca. 1 time. Smages til med salt, sukker og ribssaft, hvorefter kålen koger videre 20-30 min. Atamon tilsættes. Rødkålen fyldes i varme, Atamon-skyllede krukker, der bindes til og opbevares koldt. Kålen kan gemmes ca. 1 måned, hvis den står koldt. Færdiglavet rødkål kan fryses. Rødkål kan evt. krydres med kommen eller stødte nelliker og allehånde. Man kan blande sure, revne æbler i kålen før kogningen.

Opskrift fra Tørsleffs Den grønne Syltebog.

Ingredienser

  • 1 rødkål, ca. 1 ½ kg
  • 1,5 dl eddike
  • 1 spsk. salt
  • Ca. 350 g sukker
  • 3 dl sød ribssaft
  • 2 tsk. flydende Atamon

Produkter i opskriften

Alle produkter →