Rødkål

Ca. 1 ¼ liter

Rødkålshovedet skæres i 4 dele. Stokken og de yderste blade fjernes. Kålen snittes fint og dampes under låg i eddiken ca. 1 time. Smages til med salt, sukker og ribssaft, hvorefter kålen koger videre 20-30 min. Atamon tilsættes. Rødkålen fyldes i varme, Atamon-skyllede krukker, der bindes til og opbevares koldt. Kålen kan gemmes ca. 1 måned, hvis den står koldt. Færdiglavet rødkål kan fryses. Rødkål kan evt. krydres med kommen eller stødte nelliker og allehånde. Man kan blande sure, revne æbler i kålen før kogningen.

Opskrift fra Tørsleffs Den grønne Syltebog.

Ingredienser

  • 1 rødkål, ca. 1 ½ kg
  • 1-5 dl eddike
  • 1 spsk. salt
  • Ca. 350 g sukker
  • 3 dl sød ribssaft
  • 2 tsk. flydende Atamon