Rosenrand
1 portion
Giv dig i kast med denne simple men dejlige dessert, som er mere let i smagen end den traditionelle fløderand. Man skulle næsten tro det, men der er altså ikke roser i, selvom den har samme smukke farve som en rød rose.
De skyllede bær drysses med sukker og Vanila og står ca. 1 time til sukkeret er smeltet.
Saften sies fra og blandes med rarbarbersaften. Smages til med sukker, og rød frugtfarve kan evt. røres i.
Den udblødte husblas smeltes i 1 dl kogende vand.
Saften røres i.
Blandingen hældes i en randform og stilles koldt, til den er stivnet.
Formen dyppes et øjeblik i kogende vand, og randen vendes ud på et fad.
Jordbærrene blandes med letsødes flødeskum og fyldes i midten.
Ingredienser
- ½ kg højrøde jordbær
- 150 g sukker
- 1 tsk Tørsleffs Vanila
- ½ liter rabarbersaft
- Evt. Tørsleffs Rød Farve
- 10 blade Tørsleffs Husblas
- 1 dl kogende vand
- Pynt: 2 dl piskefløde, pisket til skum
- Pynt: 1 tsk sukker