fbpx

Rugbrød med surdej

Gør frokostbordet ekstra lækkert med et saftigt og sprødt rugbrød lavet med surdej. Det vil med garanti være et hit. Surdej giver både god smag og konsistens, og med Tørsleffs Flydende Rug-surdej, behøver du ikke besværet med at starte din egen surdej op.

Surdej

Yoghurt (eller Tørsleffs Flydende Rug-surdej), rugmel og salt æltes sammen. Dæk skålen til, og stil den ved stuetemperatur i ca. 2-3 døgn, hvis du bruger yoghurt, og 1 døgn, hvis du bruger Tørsleffs Rug-surdej.

Dej

Surdejen røres ud i det lunkne vand sammen med saltet. Rør gæren i. Tilsæt sirup og derefter melet lidt efter lidt, indtil dejen har en fast konsistens som en tyk havregrød. Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter. Dejen æltes igennem og lægges i en smurt 2 l form, hvori den efterhæver i ca. 30 minutter. Prik rugbrødet med en gaffel, og pensl med vand.

Bag rugbrødet i en forvarmet ovn i ca. 1 ¼ time ved 220 grader.

Note: Du kan prøve at tilføje 150 g forskellige kerner (solsikkekerner, hørfrø, knækkede rugkerner, chiafrø m.m.), der har ligget i blød et døgn, 1 spsk. brændt maltmel, 100 g hvedemel og vand til konsistensen er der. Så får du et mørkere kernerugbrød. Du kan med fordel lægge kernerne i blød, samtidig med at du blander surdejen.

Opskriften er fra Tørsleffs Den blå Bagebog (revideret 2018).

Ingredienser

Surdej

Dej

Produkter i opskriften

Alle produkter →