fbpx

Sød senneps pickles

Man skal tage det sure med det søde, siger et gammelt ordsprog. Det er præcis, hvad vores søde senneps pickles gør. Den søde sennep og syrlige pickles er den perfekte kombination. Gør frokost- eller tapasbordet ekstra lækkert med hjemmelavet sylt.

Kog saltlagen op, og sæt den til side til afkøling. Rens grøntsagerne, og skær dem i passende små stykker. Hæld den afkølede saltlage over grøntsagerne, og læg et let pres på, så grøntsager holdes nede i lagen. Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i 2 dage. Efter 2 dage kasseres saltlagen, og agurkerne dækkes med kogende vand for at udvande i 2 timer.

Kog eddike, sukker og syltekrydderierne i ca. 5 minutter. Fjern derefter krydderiposen. Tilsæt grøntsagerne til lagen, og giv det hele et opkog. I mens rører du jævningen sammen i en skål ved siden ad. Tilsæt jævningen, og giv det hele endnu et opkog. Tag gryden af varmen, og tilsæt Atamon.

Fyld dine sød senneps pickles i Atamon-skyllede glas, som lukkes med det samme.

Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).

Ingredienser

  • 1 ¼ kg grøntsager, fx 1 blomkål, ½ kg bønner, 1 salatagurk, 1 rød peberfrugt (Det er en fantastisk opskrift til at få brugt resterne i køleskabet. Man kan sagtens lave den af stokke fra broccoli og blomkål, som nogle gange ender med at ryge ud. De skal bare skæres i små stykker.)

Saltlage

Sennepssauce

Jævning

  • 100 g hvedemel
  • 35 g sennepspulver
  • 1 tsk. karry
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 2 dl eddike

Produkter i opskriften

Alle produkter →