Sød senneps pickles
Kog saltlagen op, og sæt den til side til afkøling. Rens grøntsagerne, og skær dem i passende små stykker. Hæld den afkølede saltlage over grøntsagerne, og læg et let pres på, så grøntsager holdes nede i lagen. Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i 2 dage. Efter 2 dage kasseres saltlagen, og agurkerne dækkes med kogende vand for at udvande i 2 timer.
Kog eddike, sukker og syltekrydderierne i ca. 5 minutter. Fjern derefter krydderiposen. Tilsæt grøntsagerne til lagen, og giv det hele et opkog. I mens rører du jævningen sammen i en skål ved siden ad. Tilsæt jævningen, og giv det hele endnu et opkog. Tag gryden af varmen, og tilsæt Atamon.
Fyld dine sød senneps pickles i Atamon-skyllede glas, som lukkes med det samme.
Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).
Ingredienser
- 1 ¼ kg grøntsager, fx 1 blomkål, ½ kg bønner, 1 salatagurk, 1 rød peberfrugt (Det er en fantastisk opskrift til at få brugt resterne i køleskabet. Man kan sagtens lave den af stokke fra broccoli og blomkål, som nogle gange ender med at ryge ud. De skal bare skæres i små stykker.)
Saltlage
- 1 liter vand
- 125 g salt
- 1 dl eddike
- 2 tsk. Tørsleffs Atamon
Sennepssauce
- 1 liter eddike
- 750 g sukker
- 1 brev Tørsleffs Melatin Syltekrydderier
- 3 laurbærblade
- 1 spsk. grovkornet sennep
Jævning
- 100 g hvedemel
- 35 g sennepspulver
- 1 tsk. karry
- ¼ tsk. cayennepeber
- 2 dl eddike
- 4 tsk. Tørsleffs Atamon