Sød senneps pickles

Kog saltlagen op, og sæt den til side til afkøling. Rens grøntsagerne, og skær dem i passende små stykker. Hæld den afkølede saltlage over grøntsagerne, og læg et let pres på, så grøntsager holdes nede i lagen. Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i 2 dage. Efter 2 dage kasseres saltlagen, og agurkerne dækkes med kogende vand for at udvande i 2 timer.

Kog eddike, sukker og syltekrydderierne i ca. 5 minutter. Fjern derefter krydderiposen. Tilsæt grøntsagerne til lagen, og giv det hele et opkog. I mens rører du jævningen sammen i en skål ved siden ad. Tilsæt jævningen, og giv det hele endnu et opkog. Tag gryden af varmen, og tilsæt Atamon.

Fyld dine sød senneps pickles i Atamon-skyllede glas, som lukkes med det samme.

Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).

Ingredienser

  • 1 ¼ kg grøntsager, fx 1 blomkål, ½ kg bønner, 1 salatagurk, 1 rød peberfrugt (Det er en fantastisk opskrift til at få brugt resterne i køleskabet. Man kan sagtens lave den af stokke fra broccoli og blomkål, som nogle gange ender med at ryge ud. De skal bare skæres i små stykker.)

Saltlage

Sennepssauce

Jævning

  • 100 g hvedemel
  • 35 g sennepspulver
  • 1 tsk. karry
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 2 dl eddike