Solsikkerugbrød
2 brød
Et solsikkerugbrød er med den saftige, runde og milde smag et stort hit på frokostbordet eller i madpakken til både store og små. Vi har alle brug for fibre i kosten, og hvilken mere perfekt måde at få det på. Gør madpakkerne og frokosten lidt lækrere med et hjemmebagt rugbrød.
Kom rugkerner og solsikkekerner i en skål. Overhæld med 4 dl vand.
- I en anden skål opløses gær og flydende surdej i vandet. Honning, hvedemel, rugmel og maltmel røres i. Lad begge skåle stå 8-10 timer ved stuetemperatur.
- Dagen efter røres indholdet af begge skåle sammen. Salt tilsættes. Det skal ikke æltes men arbejdes til en enstartet masse.
- Fordel dejen i to rugbrødsforme. Lad brødene hæve 2 timer på køkkenbordet.
- Sæt brødene i en kold ovn og bag dem ved 170 grader i cirka 1,5-2 timer. De skal have taget farve og kernetemperaturen skal være over 97 grader. Bagetiden varierer en smule efter rugbrødenes tykkelse og højde i forhold til formen. Når brødene er færdige skal de køle af før de skæres op.
Ingredienser
- 350 g skårne rugkerner
- 150 g solsikkekerner
- 1,1 liter vand
- 5 g gær
- 1 pose Tørsleffs Økologisk Flydende Rug-Surdej
- 600 g rugmel
- 2 spsk (brændt) maltmel
- 100 g hvedemel
- 1 spsk honning
- 20 g salt