Spøgelsesflødeboller
Ca. 20 stk.
De lækreste halloweenflødeboller forklædt som (u)hyggelige spøgelser. Disse halloweenflødeboller er perfekte som halloweendessert eller eftermiddagens(u)hygge, og vi tør godt garantere, at de bidrager med både god smag og stemning.
Fremgangsmåde:
Flødebolleskum m. vanilje og lakrids
Kog sukker, sirup, vand og vanilje op i en gryde til 115 grader. Pisk æggehvider med 2 spsk. sukker, til det skummer. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens du pisker til fast skum. Pisk, indtil skummet er afkølet og har en flot glans. Tag en lille smule af skummet fra, og rør den med den røde konditorfarve. Kom skummet i en sprøjte- eller frysepose, og klip hul i et af hjørnerne. Sprøjt flødebollerne op på mariekiksene. Stil dem på køl, indtil chokoladen er tempereret og klar.
Temperér chokoladen, og overhæld flødebollerne med hvid chokolade. Stil på køl eller frys, og lav herefter øjne med den hvide og sorte glasur.
Ingredienser
Bund:
- Mariekiks
Flødebolleskum m. lakrids:
- 250 g hvidt sukker
- 100 g glukosesirup
- 30 g vand
- 2 tsk. Tørsleffs Vaniljepaste
- 140 g æggehvider
- 2 spsk. hvidt sukker
- 1 tsk. Tørsleffs Lakrids Aroma
- 1 tsk. Tørsleffs Rød Konditorfarve
Overtræk:
- 400 g god hvid chokolade
- Lidt hvid og sort glasur