Sprøde, nemme klejner
ca. 80 stk
Bag de skønneste klejner helt nemt med denne klassiske klejneopskrift. Har du en frituregryde, kan du med fordel stege dem heri. Husk at vende klejnerne undervejs med en gaffel.
Server med masser af flormelis og en stor, dejlig kop te.
Pisk æg og sukker, til det ikke knaser mere. Tilsæt citronskal. Smelt smørret, og lad det køle af, inden du rører det i. Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulver, og bland det i lidt efter lidt. Læg dejen koldt, til den er fast. Rul dejen ud så tyndt som muligt, og skær med klejnesporen i 5 cm brede strimler efter en lineal. Skær igen strimlerne i spidse firkanter, rids dem på midten, og vrides dem klejner. Læg klejnerne koldt. Varm olie eller palmin op i en tykbundet gryde til 180º. Kog klejnerne heri, 3-4 stykker ad gangen. Når klejnerne er gyldne og sprøde, lægges de på fedtsugende papir. Når klejnerne er kolde, kan de lægges i kagedåser.
Ingredienser
Dej:
- 2 hele æg
- 100 g sukker
- Revet skal af 1 citron
- 100 g smør eller margarine
- 50 g kartoffelmel
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. Tørsleffs bagepulver
Til kogning:
- ½ liter Monini vindruekerneolie eller ½ kg palmin