Stikkelsbærmarmelade

Ca. 2 ¼ liter

Nippede, skyllede bær bringes langsomt i kog med vandet og koges helt ud sammen med den flækkede vaniljestang. Sukkeret røres i og koges med i 10 minutter. Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt og drysses fint ud over den kogende frugt under omrøring. Marmeladen koges i 2 minutter, og hældes op i Atamon-skyllede glas, der lukkes. Hvis man foretrækker skallerne findelt, kan bærrene males gennem en kødhakker, før de koges.

Opskrift fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018)

Tørsleffs har været Danmarks sylteekspert gennem generationer og har med Melatin og Atamon sortimentet de bedste produkter til et altid perfekt sylteresultat. For at hjælpe med råd og inspiration udviklede Tørsleffs Husmoder Service i 1938 Den grønne Syltebog, der i år kan fejre 80 års jubilæum. Tørsleffs kogebøger trykkes og sælges fortsat og kan læses på hjemmesiden.

Ingredienser