fbpx

Store Bededags-hveder

16 stk.

Hvem elsker ikke varme hveder dagen før Store Bededag? Vi gør i hvert fald. Nu behøver du ikke længere at stå i kø hos bageren og frygte, at hvederne bliver solgt for næsen af dig. Du kan nemlig lave dine egne store, luftige hveder, som kan nydes med smør, ost eller marmelade. En perfekt måde at nyde helligdagen sammen med familien på.

Rør gæren ud i mælken sammen med æggehvide, sukker og kardemomme. Ælt derefter kartoffelmel og hvedemel i. Til sidst ælter du smør og salt i dejen. Dejen skal æltes, til den er smidig. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen igennem igen, og form 16 boller, der stilles med 1 cm’s mellemrum i en smurt form eller på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal efterhæve i 20-30 minutter.

Varm ovnen op til 200 grader, mens bollerne efterhæver.

Bollerne pensles og bages i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter. Afkøl hvederne.

Lige inden hvederne skal spises, flækkes de og ristes lysebrune i ovnen ved 250 grader.

Hvederne kan også bages med 6 tsk. Tørsleffs bagepulver i stedet for gær og skal da ikke hæve før bagningen.

Note: Du kan prøve at erstatte kardemomme med Tørsleffs Vanila. Det smager også godt.

Opskriften er fra Tørsleffs Den blå Bagebog (revideret 2018).

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 dl mælk
  • 2 x 9 g Tørsleffs Tørgær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 æggehvide
  • 50 g kartoffelmel
  • Ca. 450 g hvedemel

Pensling

  • 1 æggeblomme
  • 2-3 spsk. vand