fbpx

Surdejsbrød uden æltning

 

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det altså ikke. Der skal få ingredienser til at blande dejen, derefter skal den passe sig selv og til sidst er den klar til at blive bagt. Med Tørsleffs Økologisk Flydende Spelt-Surdej får du den gode smag og konsistens, som du kender fra godt surdejsbrød, uden besværet med at skulle starte din egen surdej op.

 

Opløs gæren i vandet. Tilsæt flydende surdej og honning. Rør halvdelen af det hvide mel i sammen med fuldkornsspeltmel og salt.

  1. Tilsæt nu det resterende mel af et par omgange mens der røres rundt. Dejen skal røres sammen men ikke æltes. Dejen skal have konsistens som tyk havregrød.
  2. Lad dejen stå ved stuetemperatur 1,5-2 timer. To gange i løbet af hævningen foldes dejen ind over sig selv et par gange, for at strække proteinerne. Dette gøres nemmest med våde hænder. Man skulle gerne se, at dejen bliver mere glat og ensformig hver gang den foldes. Herefter sættes dejen på køl mellem 8-48 timer.
  3. Del dejen i to og form forsigtigt til to brød. Stram dejen lidt op og lad brødene efterhæve 30 minutter. Drys eventuelt med en smule mel på toppen og giv dem et par snit i overfladen. Dette gøres lige før de skal i ovnen.
  4. Bag med undervarme og varmluft ved 250 grader i cirka 30-35 minutter. Sæt et lille fad med vand i bunden af ovnen under bagningen. Bagetiden afhænger af ovnen og brødet er færdigbagt, når det har taget farve i bunden og lyder hult, hvis man banker under brødet. Alternativt kan der anvendes et stegetermometer, hvor der skal opnås min. 98 grader i midten. Når brødet er færdig skal det køle af før det skæres op.

Ingredienser

Produkter i opskriften

Alle produkter →