fbpx

Svenske pletter

Ca. 16 stk.

Svenske pletter er lavet af pandekagedej med et æble på toppen – og de smager himmelsk. De er mindre end almindelige pandekager, så du kan derfor sagtens tillade dig at spise mange af dem. Servér dem varme med kanel, sukker, sirup eller syltetøj, eller nyd dem kolde – velbekomme!

 

Dejen røres sammen som en pandekagedej.

Den bages i en smurt pletpande eller spejlægs-pande.

Fordybningerne fyldes kun med lidt dej.

En rå æblering lægges på og dækkes med dej.

Pletterne vendes og bages lysebrune på begge sider.

De serveres varme med sukker og Vanila eller kanel, sirup eller syltetøj.

Ingredienser

  • 140 g hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • 2 spsk. sukker
  • 2 dl fløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 25 g smeltet smør
  • 4 æbler

Tilbehør

Produkter i opskriften

Alle produkter →