fbpx

Syltede figner

ca. 1 ½ liter

De modne figner skylles og skrælles fint eller skoldes og flås og lægges derpå i en Atamonskyllet krukke/glas. Sukker, vand og eddike blandes og gives et opkog. Når sukkerlagen er lunken, hældes den over fignerne. Krukken dækkes med et klæde og stilles koldt. Dagen efter hældes frugt og lage i en gryde, og varmes langsomt op. Når lagen perler i kanten, holdes indholdet på knebent kog i 15 min. over svag varme. Fignerne tages op med en hulske og lægges igen i krukken. Lagen koges ind i yderligere 5 min., skummes, tilsættes Atamon og hældes over frugten og krukke/glas lukkes.

Ingredienser

  • 1 kg friske, knapt så modne figner
  • 350 g sukker
  • 3 ½ dl vand
  • ½ dl eddike
  • ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon
Syltede figner

Produkter i opskriften

Alle produkter →