Syltede figner
ca. 1 ½ liter
Det er lige så lækkert, som det lyder. Syltede figner passer perfekt sammen med salte oste, hvor den søde smag af figner komplimenterer den saltede smag fra osten. Kan også bruges som tilbehør til din aftensmad eller i det søde køkken.
De modne figner skylles og skrælles fint eller skoldes og flås og lægges derpå i en Atamonskyllet krukke/glas. Sukker, vand og eddike blandes og gives et opkog. Når sukkerlagen er lunken, hældes den over fignerne. Krukken dækkes med et klæde og stilles koldt. Dagen efter hældes frugt og lage i en gryde, og varmes langsomt op. Når lagen perler i kanten, holdes indholdet på knebent kog i 15 min. over svag varme. Fignerne tages op med en hulske og lægges igen i krukken. Lagen koges ind i yderligere 5 min., skummes, tilsættes Atamon og hældes over frugten og krukke/glas lukkes.
Ingredienser
- 1 kg friske, knapt så modne figner
- 350 g sukker
- 3 ½ dl vand
- ½ dl eddike
- ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Tørsleffs Atamon