Syltede rødbeder med løg

Vask rødbederne rene, og kog dem i letsaltet vand, 1 spsk. salt pr. liter vand, i en halv ½-1 time alt efter størrelsen. Hæld det kogende vand fra, og stil straks gryden ind under rindende koldt vand, indtil rødbederne er kolde. Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et ”chok”, cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre. Fjern skrællen, skær rødbederne i skiver eller kvarte. Er rødbederne små, kan de syltes hele. Læg rødbederne i Atamon-skyllede glas.

Bring eddike og sukker i kog, og tilsæt peberrod, skoldede og pillede løg og syltekrydderier. Kog sagte i 10 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt Atamon.

Hæld lagen med løg og peberrod over rødbederne, og luk glassene med det samme.

Note: Løgene kan sagtens undværes, hvis du foretrækker dine syltede rødbeder uden.

Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).

Ingredienser