Syltet squash
Når der er squash i haven, så er der som regel mange squash, og hvad gør man så, når alle er fyldt til bristepunktet af squashtærte, grillede squash, bagte squash og grøntsagsragout? Så tager man en squashpause og sylter dem til senere på året! Brug dem i salaten på en mad som topping til en gryderet eller noget helt fjerde – de smager dejligt!
Fremgangsmåde
Skyl squashene, og skær dem i ensartede skiver a cirka 0,4 mm.
Skyl dem igen i en sigte, og fordel nu salt henover, vend rundt i sigten, og lad dem dryppe af i cirka 30 minutter, inden du skyller dem fri for salt.
Kom nu eddike, sukker, syltekrydderier og laurbærblade op i en gryde, og bring i kog, lad simre, til sukkeret er helt opløst.
Kom squashskiverne op i atamonskyllede glas, og hæld lagen henover. Luk til, og lad trække til næste dag.
Ingredienser
- 2 squash, mellemstørrelse
- 1 spsk. groft salt
- 1 pose Tørsleffs Syltekrydderier
- 5 dl eddike
- 400 gram hvidt sukker
- Tørsleffs Atamon til at skylle glassene
- 2 laurbærblade