Syltede svampe
Svampe er en rigtig dejlig efterårsspise, når de er i sæson, men du kan sagtens nyde godt af svampene hele året, hvis du sylter dem som her. Syltede svampe passer med den let skarpe smag perfekt til kødretter, pastaretter eller som lækkert tilbehør i en salat.
Skyl svampene, og hvis der er store imellem, så skær dem i halve eller kvarte. Kom æbleeddike, honning og citronsaft, perberkorn og laurbærblade op i en gryde og kog det op. Tilsæt svampene og lad dem koge i væsken i 3-5 minutter. Tilsæt nu sukkeret og lad det koge op. Sluk for varmen, kom en tsk fuld atamon ved og kom svampene på atamonskyllede glas, der lukkes umiddelbart efter. Lad trække 2 døgn før du spiser af dem.
Ingredienser
- 200 gram svampe eller champignoner efter sæson
- 2 dl æbleeddike
- Saften fra ½ citron
- 1 stor spsk flydende honning
- 100 gram sukker
- 4 peberkorn
- 3 laurbærblade
- Flydende Tørsleffs Atamon