fbpx

Syltetøjskager på columbusdej

25 stk.

Disse søde syltetøjskager med sprød dej og hjemmesyltet syltetøj er den perfekte lille kage til kaffen, når der skal hygges lidt ekstra. De er lavet på colombusdej – en grunddej, som kan bruges til et væld af lækre småkager. Brug den fx også til disse skønne valnøddekager.

Fremgangsmåde
Mørdej: Mel, badepulver og Vanila sigtes sammen. Fast, koldt smør snittes fint og hakkes i melet med en kniv. Æg, æggeblommer og sukker piskes til en æggesnaps og hældes i melet.

Dejen æltes hurtigt sammen, til den er ensartet, brug hænderne, det er klart nemmest. Dejen rulles ud på mel strøet bord i 2 mm tykkelse og udstikkes i runde kager. Halvdelen af kagerne lægges på bageplader beklædt med bagepapir. Pensl kanten med det sammenpiskede æg, og kom en lille teskefuld marmelade i midten.

Resten af kagerne udstikkes med en mindre form, så de danner en ring, der lægges ovenpå kagerne på pladen. Kagerne stilles i forvarmet ovn.

Bagetid: Ca. 15 min. ved 185 grader, men hold øje, alle ovne er forskellige. Kagerne drysses før serveringen med flormelis.

Ingredienser

Ingredienser

Dej

  • 500 gram hvedemel
  • 0.5 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 1 tsk. Tørsleffs Vanila, vaniljesukker
  • 350 g smør
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 175 g sukker

Fyld

  • 125 g marmelade
  • 1 sammenpisket æg
  • Pynt
  • 50 g flormelis
Syltetøjskager

Produkter i opskriften

Alle produkter →