fbpx

Tarteletter

Har du også tit haft lyst til at lave dine egne tarteletter fra bunden? Nu har du chancen! Vores opskrift giver dig de mest luftige og sprøde tarteletskaller, der giver plads til mere fyld end den traditionelle størrelse. Bliv populær til julefrokosten med denne opskrift.

Sigt mel og bagepulver sammen. Bland vand, salt og eddike, og hæld i melet. Ælt dejen til den er sej og elastisk. Rul den nu ud på et melstrøet bord i ½ cm tyk flade, ca. 40×25 cm. Snit koldt smør fint og læg i tynde skiver på 2/3 af dejen, men undgå 2 cm fra yderkanterne. Fold den del uden smør ind, så dejen uden smør ligger i midten. Rul igen dejen tyndt ud til en aflang firkant som før, fold igen i 3 lag, drej en halv omgang og rul ud igen. Gentag dette, så man i alt får ni lag. Læg dejen koldt mellem udrulningerne. Efter sidste udrulning skal dejen lægges koldt, til smørret er helt stivnet.

Rul nu butterdejen ud i 2 mm’s tykkelse og stik ud i runde kager. Beklæd tarteletforme udvendigt med dejen, som prikkes. Formene stilles omvendt på bagepladen. Bagetid: ca. 15 min. ved 225º i forvarmet ovn. Tarteletterne løsnes forsigtigt fra formene, når de er afkølede lidt, men stadig lune. Tarteletter kan fyldes med frugt og flødeskum eller med stuvning.

Ingredienser

Tarteletter

Produkter i opskriften

Alle produkter →