fbpx

Tarteletter

Sigt mel og bagepulver sammen. Bland vand, salt og eddike, og hæld i melet. Ælt dejen til den er sej og elastisk. Rul den nu ud på et melstrøet bord i ½ cm tyk flade, ca. 40×25 cm. Snit koldt smør fint og læg i tynde skiver på 2/3 af dejen, men undgå 2 cm fra yderkanterne. Fold den del uden smør ind, så dejen uden smør ligger i midten. Rul igen dejen tyndt ud til en aflang firkant som før, fold igen i 3 lag, drej en halv omgang og rul ud igen. Gentag dette, så man i alt får ni lag. Læg dejen koldt mellem udrulningerne. Efter sidste udrulning skal dejen lægges koldt, til smørret er helt stivnet.

Rul nu butterdejen ud i 2 mm’s tykkelse og stik ud i runde kager. Beklæd tarteletforme udvendigt med dejen, som prikkes. Formene stilles omvendt på bagepladen. Bagetid: ca. 15 min. ved 225º i forvarmet ovn. Tarteletterne løsnes forsigtigt fra formene, når de er afkølede lidt, men stadig lune. Tarteletter kan fyldes med frugt og flødeskum eller med stuvning.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 ¼ dl vand
  • 2 spsk. eddike
  • 250 g smør
Tarteletter

Produkter i opskriften

Alle produkter →