Tomatketchup

Skyl tomater, æbler og peberfrugt, og skær æblerne og peberfrugten i mindre stykker. Fjern samtidig stilk og kerner. Skold og pil løgene. Blend æbler, peberfrugt og løg til mos i en blender. Har du en kødhakker, kan du også bruge den. Kog mosen under svag varme med salt, sukker og eddike i ca. ½ time. Tryk derefter mosen igennem et dørslag eller en grov si, så den får purékonsistens. Kog puréen i 10-15 minutter uden låg, og tilsæt til sidst Atamon samt evt. majsstivelsen for en tykkere konsistens. Hæld ketchuppen på varme Atamon-skyllede flasker, der lukkes med det samme.

Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).

Ingredienser

  • 2,5 kg fuldmodne tomater
  • 1 kg æbler
  • 250 g løg
  • 1 ½ rød peberfrugt eller 2,5 tsk. paprika
  • 3 nelliker
  • 2 cm ingefær
  • 30 g salt
  • 175 g sukker
  • ½ dl eddike
  • 5 tsk. Tørsleffs Atamon
  • Evt. 1 ½ tsk. Tørsleffs Fin Majsstivelse, rørt ud i lidt vand