Tomatketchup
Skyl tomater, æbler og peberfrugt, og skær æblerne og peberfrugten i mindre stykker. Fjern samtidig stilk og kerner. Skold og pil løgene. Blend æbler, peberfrugt og løg til mos i en blender. Har du en kødhakker, kan du også bruge den. Kog mosen under svag varme med salt, sukker og eddike i ca. ½ time. Tryk derefter mosen igennem et dørslag eller en grov si, så den får purékonsistens. Kog puréen i 10-15 minutter uden låg, og tilsæt til sidst Atamon samt evt. majsstivelsen for en tykkere konsistens. Hæld ketchuppen på varme Atamon-skyllede flasker, der lukkes med det samme.
Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).
Ingredienser
- 2,5 kg fuldmodne tomater
- 1 kg æbler
- 250 g løg
- 1 ½ rød peberfrugt eller 2,5 tsk. paprika
- 3 nelliker
- 2 cm ingefær
- 30 g salt
- 175 g sukker
- ½ dl eddike
- 5 tsk. Tørsleffs Atamon
- Evt. 1 ½ tsk. Tørsleffs Fin Majsstivelse, rørt ud i lidt vand