Tomatketchup
Tomatketchup er ikke kun en spise for børn. Der findes nok ikke mange hjem, som ikke har en bøtte tomatketchup stående i køleskabet. Så hvorfor ikke lave den selv? Med få ingredienser har du hurtigt en hjemmelavet tomatketchup, som smager helt fantastisk. Bliv grillfestens eller hverdagens midtpunkt med denne skønne hjemmelavede ketchup. Go’ fornøjelse!
Skyl tomater, æbler og peberfrugt, og skær æblerne og peberfrugten i mindre stykker. Fjern samtidig stilk og kerner. Skold og pil løgene. Blend æbler, peberfrugt og løg til mos i en blender. Har du en kødhakker, kan du også bruge den. Kog mosen under svag varme med salt, sukker og eddike i ca. ½ time. Tryk derefter mosen igennem et dørslag eller en grov si, så den får purékonsistens. Kog puréen i 10-15 minutter uden låg, og tilsæt til sidst Atamon samt evt. majsstivelsen for en tykkere konsistens. Hæld ketchuppen på varme Atamon-skyllede flasker, der lukkes med det samme.
Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).
Ingredienser
- 2,5 kg fuldmodne tomater
- 1 kg æbler
- 250 g løg
- 1 ½ rød peberfrugt eller 2,5 tsk. paprika
- 3 nelliker
- 2 cm ingefær
- 30 g salt
- 175 g sukker
- ½ dl eddike
- 5 tsk. Tørsleffs Atamon
- Evt. 1 ½ tsk. Tørsleffs Fin Majsstivelse, rørt ud i lidt vand