Vafler
Vafler er for mange noget, vi husker fra barndommen, hvor de lune vafler kunne samle hele familien. Det kan de stadig, og denne opskrift giver dig de bedste, svampede og mest luftige vafler, du kan drømme om. Du bestemmer selv, om de skal pryde dit morgenbord, være en eftermiddagssnack eller serveres som dessert. De kan nydes med både syltetøj, sukker, flødeskum, is eller som de er.
Tø posen med bærmix cirka halvt op.
Tag evt store bær fra og kom i syltegryden til Bærsylt.
Sigt mel, bagepulver og salt sigtes sammen og røres med mælken og de halvfrosne bær. De to æg tilsættes. Smeltet smør blandes i lige før bagningen. Dejen hældes ud på det varme vaffeljern, der hurtigt lukkes sammen. Vaflerne bages lysebrune på begge sider og serveres lige fra jernet med bærsylt, friske bær og flødeskum.
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- ½ tsk. Tørsleffs Bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 2 dl mælk
- 2 sammenpiskede æg
Tilberedning:
- 75 g smeltet smør
- 200 gram frossen bærmix
- 1 portion bærsylt
- Flødeskum af en ¼ piskefløde
- Bær til pyntning.