Valnøddekager
Ca. 50 stk.
Mel, bagepulver og Vanila sigtes sammen. Fast koldt smør snittes fint og hakkes i melet med en kniv. Æg, æggeblommer og sukker røres til en æggesnaps og hældes i melet. Dejen æltes hurtigt sammen, til den er ensartet.
Del dejen i syv portioner. Ælt den ene portion med 65 g valnødder og tril den til en tyk pølse, der stilles koldt til den er fast. Pølsen skæres i tynde skiver med en skarp kniv. Kagerne stilles på bageplader beklædt med bagepapir, og bages i forvarmet ovn. Bagetid: ca. 5 minutter ved 185°C.
Resten af dejen kan bruges til en af de andre småkageopskrifter fra Tørsleffs Den blå Bagebog, side 37-38.
Ingredienser
Columbusdej: 7 slags småkager af 1 dej
- 1 kg hvedemel
- 1 tsk. Tørsleffs bagepulver
- 2 tsk. Tørsleffs Vanila
- 700 g smør
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 350 g sukker
- 65 g hakkede valnøddekerner