Valnøddekager
Ca. 50 stk.
Små lækre og sprøde småkager med valnødder, som giver ekstra smag og dybde. De er ideelle til julen, men kan sagtens nydes året rundt. Hvis ikke din mund løber i vand endnu, så garanterer vi for, at den kommer til det, når du først har smagt denne småkage. Nyd den til en kop kaffe eller te – eller gem dem i en dåse, og få glæde af dem i endnu længere tid.
Mel, bagepulver og Vanila sigtes sammen. Fast koldt smør snittes fint og hakkes i melet med en kniv. Æg, æggeblommer og sukker røres til en æggesnaps og hældes i melet. Dejen æltes hurtigt sammen, til den er ensartet.
Del dejen i syv portioner. Ælt den ene portion med 65 g valnødder og tril den til en tyk pølse, der stilles koldt til den er fast. Pølsen skæres i tynde skiver med en skarp kniv. Kagerne stilles på bageplader beklædt med bagepapir, og bages i forvarmet ovn. Bagetid: ca. 5 minutter ved 185°C.
Resten af dejen kan bruges til en af de andre småkageopskrifter fra Tørsleffs Den blå Bagebog, side 37-38.
Ingredienser
Columbusdej: 7 slags småkager af 1 dej
- 1 kg hvedemel
- 1 tsk. Tørsleffs bagepulver
- 2 tsk. Tørsleffs Vanila
- 700 g smør
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 350 g sukker
- 65 g hakkede valnøddekerner