Vandbakkelser med flødeskum og sveskekompot

18-20 stk.

Vandbakkelser

Giv vand og smør et opkog. Tag gryden fra varmen og hæld melet i på én gang under kraftig piskning. Varm afbagningen igennem et øjeblik, til den slipper gryden. Rør salt og sukker i. Rør æggene og bagepulveret sammen og dryp i, mens du rører godt. Æggene kan tilsættes lige, når afbagningen er taget fra ilden – eller først, når den er helt afkølet. Hvis man begynder at røre æg i, når dejen er lunken, bliver den tynd med det samme. Dejen skal røres med så mange æg, at den er blød og smidig, men dog så fast, at rørefurerne bliver stående.

Sæt dejen med god afstand på smurte plader i toppe på ca. 3-4 cm med to spiseskeer eller gennem sprøjtepose. Stil vandbakkelser i forvarmet ovn – midt i ovnen – ved 200 grader og bag dem ca. 30-40 min. De første 20 min. må ovndøren ikke åbnes. Derefter kan varmen evt. reguleres. Stil en vandbakkelse udenfor ovnen, når de er gyldne. Hvis den ikke falder sammen, er de alle bagt. Afkøl vandbakkelserne på en bagerist.

Skær et låg af, og fyld kagecreme, sveskekompot og flødeskum, smagt til med Vanila, i. Læg låget på plads, og drys kagerne med flormelis. Vandbakkelser kan gemmes uden fyld i tætte dåser nogle dage, hvis de er bagt helt igennem.

Kagecreme

Bring mælken i kog. Rør æg, sukker og mel sammen. Dryp den kogende mælk i under omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden og giv den et opkog. Afkøl cremen, inden du pisker den igennem og smager til med ekstra Vanila.

Du kan også benytte Tørsleffs kagecreme i stedet.

 

Opskrift fra Tørsleffs Den gule Dessertbog. Tørsleffs kogebøger trykkes og sælges fortsat og kan læses på hjemmesiden.

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 250 g vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • ⅛ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 180 g æg (ca. 3 store æg eller 4 små)
  • ½ tsk Tørsleffs Bagepulver

Fyld

Kagecreme

  • 250 g mælk
  • 2 æg
  • 4 æggeblommer (ca. 70 g)
  • 90 g sukker
  • 4 spsk. hvedemel eller majsstivelse
  • ½ tsk Tørsleffs Vanila