fbpx

Vanilje Cupcakes

Ca. 12 stk.

En lækker svampet kage, pyntet med en skøn vanilje-frosting – og som smager helt fantastisk. De små kager passer perfekt som fødselsdagskager eller ved andre festlige lejligheder. Du kan både tilsætte farve i frostingen og pynte dem med alverdens pynt, chokolade eller blomster – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Cupcakes

Tænd ovnen på 180 ºC (ikke varmluft). Rør smør, Vanila og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør massen til den er homogen. Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt salt og derefter melet og mælken skiftevis lidt ad gangen, mens der røres til dejen er homogen. Placer papirforme i en muffinform og fordel dejen i 12 forme og bag dem i ca. 20 minuttter til de er gennembagte. Lad dem derefter køle på en rist inden de pyntes og spises.

Vanilje Frosting

Varm æggehvider og sukker i en skål over vandbad og pisk godt i det imens det varmer til ca. 50º C. Flyt æggehvidemassen fra varmen og pisk nu med håndmikser eller røremaskine ved høj hastighed i ca. 5 – 7 minutter til marengsen er blank og luftig og kølet af. Tilsæt kornene fra vaniljestangen samt det bløde smør i små stykker lidt efter lidt mens der piskes ved lav hastighed.

Vanilje ”Sukkulenter”

Sort farve bruges som base for at få en grå farve. Med lidt blå farve kan opnåes en mere støvet nuance. Herefter tilsættes grøn farve og mængden heraf afgør hvor mørk en grøn farve man opnår.

Ingredienser

Cupcakes

Vanilje frosting

Vanilje ”Sukkulenter”

  • 1,5 portion vanilje frosting
  • Sprøjteposer
  • Tyller
  • Tørsleffs farver: Sort, Grøn, Blå, Rød

Produkter i opskriften

Alle produkter →