fbpx

Vaniljegranola

Hjemmelavet vaniljegranola med havregryn, mandler, græskarkerner – og masser af herlig vanilje. Den sprøde vaniljegranola er den perfekte tilføjelse til din morgenyoghurt, overnight oats eller som topping på en kugle god vaniljeis.

 

Fremgangsmåde: 

Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn.

Hak mandlerne groft.

Flæk vaniljestangen, og bland kornene sammen med honningen.
bland honning med kokosolie, krydderier og Vaniljepaste.

Kom bagepapir på en bageplade, og bland alle ingredienserne på bagepapiret – bortset fra tørret frugt.

Kom bagepladen i ovnen, og hold øje. Når kokosolien er smeltet efter 1-2 minutter, tag da pladen ud, og vend rundt, så honning og kokosolie fordeler sig over alle ingredienserne.

Bag i yderligere 8-10 minutter, og rør rundt undervejs.

Når granolaen har taget farve, tag den da ud af ovnen, og lad køle af.

Bland tørret frugt i, og opbevar i en lufttæt beholder.

 

Tip: Granolaen kan også bruges som sprød topping på fx en gammeldags æblekage.

Ingredienser

3 dl.  havregryn

50 g mandler

3 spsk. græskarkerner

4 spsk. kokosolie

3 spsk. honning, flydende

1 spsk. Tørsleffs Vaniljeaste

1 vaniljestang

½ tsk. kardemomme

½ tsk. revet muskatnød

1 dl rosiner, dadler eller tørrede abrikoser

Produkter i opskriften

Alle produkter →