Vaniljekranse

Ca. 50 stk.

Mandlerne køres helt fint igennem en food processor. Dette kan undgås, hvis man erstatter mandlerne med formalet mandelmel. Tilsæt Tørsleffs Vanila, æg, smør og flormelis. Rør ingredienserne sammen til en ensartet masse. Sigt til sidst melet i. Sørg for, at dejen kun akkurat samler sig, da det er vigtigt, at arbejde så lidt som muligt med dejen, efter at melet er kommet i, da glutenindholdet ellers vil aktiveres.

Kom dejen i en sprøjtepose med tyl (eller klip hul i spidsen af en frysepose) og form ringe til vaniljekranse på en bageplade. Bag vaniljekransene i 10-12 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader til de er let gyldne.

Lad vaniljekransene køle af på pladen, da de er meget skrøbelige, mens de er varme. Sørg for først at pakke vaniljekransene ned i beholdere, når de er kølet helt af, da de ellers vil danne kondens og derved blive bløde. Opbevar vaniljekransene i en lufttæt beholder, f.eks. en fin juledåse.

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 10 g Tørsleffs Vanila, vaniljesukker
  • 1 æg
  • 200 g blødt smør
  • 190 g flormelis
  • 225 g mel