Vanilakranse
Ca. 50 stk.
En traditionel dansk småkage, der blev opfundet tilbage i 1840. Selvom den har mange år på bagen, er den bestemt ikke gået af mode – tværtimod. Den knasende sprøde småkage, der smager skønt af vanilje, er nærmest julens småkage nummer ét. Vi bager vores med Vanila. Kom dem i en fin dåse, så holder de nemlig længere.
Tørsleffs luksus Vaniljekranse smager herligt af jul, er uden æg, laves med mandelmel og flormelis, der giver en skøn smag og dejlig krumme.
Blødt smør og flormelis piskes sammen.
Mandlerne hakkes helt finttil mandelmel og blandes i.
Mel, bagepulver, salt og Vanila sigtes i, herefter tilsættes vand.
Dejen samles kort.
Kom dejen i en spørjtepose med stjernetylle, og sprøjt dejen i kranse på en bageplade med bagepapir.
Bag kransene i ca. 8-10 min. ved 185°C.
Opskrift fra Tørsleffs Den blå Bagebog.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ¼ tsk. Tørsleffs Bagepulver
- 5 tsk. Tørsleffs Vanila
- 125 g flormelis
- 75 g smuttede mandler
- 2 tsk. vand
- 1 knsp. Fint salt
- 250 g smør