Atamon
Atamon flydende konserveringsmiddel til saft, gelé, syltetøj/marmelade og ”sur” syltning. Atamon påvirker hverken udseende, lugt eller smag. Atamon sikrer holdbarheden.
Kan med fordel også anvendes til skylning af glas, flasker, låg, m.m. for at undgå mugdannelse.
Varekundskab:
Atamon konserverer syltetøj, marmelade, saft, frugt og grønsager, syltet i eddike. Står der f.eks. i en opskrift benzoesyre eller benzoesurt natron, kan man bruge Atamon, der har den helt rigtige sammensætning. Atamon røres direkte i syltetøjet efter kogningen, da en del af konserveringsevnen går tabt, når det koges med. Syltetøj og marmelade: 1 tsk. flydende Atamon konserverer 1 liter syltetøj eller marmelade. Saft: 1 tsk. flydende Atamon konserverer 2 liter saft. Til hver liter saft bruges ½ tsk. Eddikesyltning: 1 tsk. flydende Atamon konserverer ½ liter eddike.