Geleringsmiddel

Tørsleffs økologiske geleringsmiddel til kogning – uden sukker, er det første økologisk certificerede geleringsmiddel bestående af forskellige stivelser og geleringsmidler, der giver muligheden for, at vælge et sylteresultat med eller uden tilsat sukker eller sødemiddel.

En portion gelerer 1 kg frugt og/eller bær. Velegnet for veganere.

Fremgangsmåde:

SYLTETØJ, MARMELADE ELLER FRUGTPÅLÆG:

Vask 1 kg frugt eller bær grundigt, lad vandet løbe af, og skær store stykker frugt i mindre stykker.

Kom frugten i en gryde og strø en lille smule geleringsmiddel i ad gangen – under omrøring. Brug ikke hele posens indhold med det samme, men vent indtil du har testes med ”tallerken-testen” (se sylteskolen / tips).

Hvis du ønsker det, tilsættes frugten ca. 300 g sødemiddel (f.eks. økologisk rørsukker), foruden 4 tsk. frisk, økologisk citronsaft. Hvis du bruger et flydende sødemiddel, skal mængden medregnes i frugtens vægt.

Bring alle ingredienserne i kog under omrøring og lad massen koge i ca. 3 min. under konstant omrøring.

Fyld syltetøjet/marmeladen/frugtpålægget på rene glas og luk dem –  stil dem på hovedet i ca. 5 min. (vakuumbinding) og afkøl derefter.

Tørsleffs Husmoder Service Tips:

Vil du gerne være sikker på et godt resultat? Hæld lidt varmt syltetøj/marmelade på en iskold tallerken. Stil i køleskab nogle minutter. Bedøm konsistensen og justér evt. med mere geleringsmiddel.

Økologisk geleringsmiddel indeholder ikke konserveringsmiddel og har derfor ingen indflydelse på holdbarheden. Sukker (det konserverer og binder vand), fejlfrie, helt rene frugter og bær, god hygiejne under tilberedningen, og rene skoldede glas, hjælper til længere holdbarhed. Tilsætning af ikke-kogte ingredienser vil forkorte holdbarheden. Fyld det syltede produkt på små glas og opbevar dem på køl.

Nettoindhold: 22 g
Ingredienser:

Kartoffelstivelse*, pilerodspulver*, geleringsmiddel: agar agar*, pektin.

*Fra økologisk landbrug.