fbpx

Hjortetaksalt

Tørsleffs Hjortetaksalt er et tilsætningsstof til sprødt bagværk, for eksempelvis klassiske klejner.

Varekundskab:

OPSKRIFT: KLEJNER 1 portion.

  • 2 æg
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 1 tsk. Tørsleffs Hjortetaktsalt
  • 450 g hvedemel
  • 1 ½ citron, revet skal heraf
  • 1 tsk. kardemomme
  • Palmin eller kokosolie til kogning

FREMGANGSMÅDE:

  1. Alle ingredienserne æltes sammen.
  2. Lad dejen hvile i køleskab i 1-2 timer.
  3. Dejen rulles tyndt ud, og skæres ud med en klejnespore. Stykkerne skal være ca. 2 cm brede, 7 cm lange og have et lille snit i midten.
  4. Fold den ene spids igennem snittet i midten til en klejne.
  5. Kog klejnerne i 180 C varmt fedtstof til de er fine og lysebrune.

Find flere opskrifter i Tørsleffs Den blå Bagebog.

Nettoindhold: 25 g
Ingredienser:

Hævemiddel: ammoniumhydrogencarbonat