Hjortetaksalt
Tørsleffs Hjortetaksalt er et tilsætningsstof til sprødt bagværk, for eksempelvis klassiske klejner.
Varekundskab:
OPSKRIFT: KLEJNER 1 portion.
- 2 æg
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 1 ½ dl piskefløde
- 1 tsk. Tørsleffs Hjortetaktsalt
- 450 g hvedemel
- 1 ½ citron, revet skal heraf
- 1 tsk. kardemomme
- Palmin eller kokosolie til kogning
FREMGANGSMÅDE:
- Alle ingredienserne æltes sammen.
- Lad dejen hvile i køleskab i 1-2 timer.
- Dejen rulles tyndt ud, og skæres ud med en klejnespore. Stykkerne skal være ca. 2 cm brede, 7 cm lange og have et lille snit i midten.
- Fold den ene spids igennem snittet i midten til en klejne.
- Kog klejnerne i 180 C varmt fedtstof til de er fine og lysebrune.
Find flere opskrifter i Tørsleffs Den blå Bagebog.