Honningkage

Tørsleffs krydderi til klassiske honningsnitter og honninghjerter er en blanding af krydderier og hævemidler tilpasset opskriften på posen.

Varekundskab:

OPSKRIFT: HONNINGSNITTER

Tid: Ca. 2-3 døgn.
Ca. 40 stk. 

Fordej (laves dagen i forvejen)

  • Ca. 400 g honning, fast
  • Ca. 200 g hvedemel (halv mængde af honningen)

Opvarm honningen til kogepunktet og bland den med melet. Kom fordejen i en tætsluttende beholder og stil den ved stuetemperatur til dagen efter.

Honningkagedej

  • 1 pose Tørsleffs Krydderi til Honningsnitter og Honninghjerter
  • Ca. 600 g fordej
  • Ca. 250-300 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • Vand

FREMGANGSMÅDE:

  1. Kom æggeblommerne i en skål, og rør posens indhold i, evt. sammen med en smule vand.
  2. Vend blandingen og fordejen sammen med hvedemel og ælt dejen godt sammen. Tilsæt evt. en smule ekstra vand, hvis dejen er meget tør.
  3. Hæld dejen ud på et melet bord og del den i 4 lige store stykker og tril dem til pølser.
  4. Læg pølserne på bageplader beklædt med bagepapir og tryk dem ned til ca. 5 mm tykkelse.
  5. Bag stængerne ved ca. 180 C i ca. 8-10 min. (afhængigt af ovn) til de er en smule faste på toppen og flot gyldne.
  6. Lad stængerne køle af og sæt dem derefter på køl, dækket af et fugtigt klæde, til minimum næste dag, for at opnå en blød, svampet konsistens.
  7. Færdiggør honningsnitterne ved at flække stængerne på langs og lægge et lag af smørcreme og abrikosmarmelade. Overtræk til sidst stængerne med mørk chokolade, inden de skæres til snitter.

Tørsleffs Husmoder Service Tips:

HONNINGHJERTER:

For opskrift på honninghjerter anvendes ingredienserne tilsvarende og fremgangsmåden følges indtil punkt 3, hvor dejen i stedet rulles flad og trykkes ud til honninghjerter. Bagetiden vil være en smule kortere. Honninghjerter opbevares ligeledes på køl, dækket af et fugtigt klæde, til minimum næste dag, og overtrækkes med mørk chokolade før servering.

Find flere opskrifter i Tørsleffs Den blå Bagebog.

Køb Tørsleffs på nemlig.com
Nettoindhold: 35 g
Ingredienser:

Bagepulver (hævemiddel: kaliumcarbonat, ammoniumhydrogencarbonat), ingefær, kanel, nelliker.