fbpx

Blå Melatin

Blå Melatin geleringspulver med konserveringsmiddel er et vegetabilsk fortyknings-middel, der giver mulighed for at lave gelé og marmelade med en reduceret sukkermængde.

Fremgangsmåde:

GELÉ: 7,5 dl frugtsaft, 350 g sukker, 1 pose Blå Melatin. FREMGANGSMÅDE: Frugtsaften koges op med sukker og Blå Melatin. MARMELADE: 2 kg frugt (inkl. vand), 500 g sukker, 1 pose Blå Melatin. FREMGANGSMÅDE: Frugten renses og skæres i mindre stykker. Koges møre i ca. 5 min. Sukker tilsættes under omrøring og frugten bringes i kog. TILBEREDNING: 1 pose Blå Melatin blandes med 2 spsk. ekstra sukker og tilsættes under omrøring i den kogende saft eller frugt. Kog i ca. 1 min. Beregn først kogetiden, når hele frugtmassen koger. Skum marmeladen og hæld den på skoldede Atamon-skyllede glas, der lukkes staks.

Nettoindhold: 25 g
Ingredienser:

Flormelis, geleringsmiddel/fortykningsmiddel: Carrageenan, surhedsregulerende middel: trinatriumcitrat, konserveringsmiddel: kaliumsorbat, natriumbenzoat.

Sylteskolen

Alle tips →