Gul Melatin
Gul Melatin geleringspulver med konserveringsmiddel er frugtpektin, der gelerer sammen med sukker og kan anvendes til gelé og marmelade af pektinfattig frugt og bær, eller hvis pektin-indholdet er nedsat pga. frysning.
Fremgangsmåde:
GELÉ: 1 liter usødet saft, 1 pose Gul Melatin, 750 g sukker. FREMGANGSMÅDE: 1 pose Gul Melatin røres i 1 liter kogende usødet saft. MARMELADE: 1600 g frugt (inkl. vand), 1 pose Gul Melatin, 1100 g sukker. FREMGANGSMÅDE: 1600 g frugt koges mørt og tilsættes 1 pose Gul Melatin under omrøring. TILBEREDNING: Saft eller frugt opvarmes derefter til kogepunktet og koger 1 min. Sukker røres i lidt efter lidt i den kogende masse og koger godt igennem i 1 min. Beregn først kogetiden fra det øjeblik, hvor hele massen koger. Skum geléen eller marmeladen og hæld den på skoldede, Atamon-skyllede glas, der dækkes med et viskestykke og lukkes dagen efter. Gul Melatin skal altid tilsættes før sukkeret!