Rød Melatin

Økologisk melatin geleringspulver uden konservering er et vegetabilsk fortykningsmiddel, der jævner og geler uanset sukkermængden.

Fremgangsmåde:

SYLTETØJ: (tyndt syltetøj). 1 kg frugt eller bær (inkl. vand), 1,5-2 tsk. Økologisk Melatin, ca. 500 g sukker.

MARMELADE: (tyk marmelade). 1 kg. frugt eller bær (inkl. vand), 3-4 tsk. Økologisk Melatin, ca. 500 g sukker.

TILBEREDNING: 1 kg bær eller frugt renses og skæres i mindre stykker. Koges mørt i ca. 5 min. Sukker tilsættes mens du rører rundt i gryden og koges med i 2 min.

Melatin (se mængde ovenfor) blandes med 2 spsk. ekstra sukker og tilsættes. Rør i gryden. Kog i yderligere 2 min. Skum syltetøjet og hæld det på skoldede, Atamon-skyllede glas. Luk straks.

Det færdige resultat er uden konserveringsmiddel og skal opbevares i køleskabet. Mug kan undgås ved at tilsætte Atamon. 1 tsk. Økologisk Melatin vejer ca. 4 g.

Køb Tørsleffs på nemlig.com
Nettoindhold: 25 g
Ingredienser:

Sukker*, geleringsmiddel/fortykningsmiddel: Carregeenan.

*Økologisk ingrediens.

Indeholder ikke animalske ingredienser og er derfor også velegnet for veganere.

Sylteskolen

Alle tips →