Rød Melatin
Økologisk melatin geleringspulver uden konservering er et vegetabilsk fortykningsmiddel, der jævner og geler uanset sukkermængden.
Fremgangsmåde:
SYLTETØJ: (tyndt syltetøj). 1 kg frugt eller bær (inkl. vand), 1,5-2 tsk. Økologisk Melatin, ca. 500 g sukker.
MARMELADE: (tyk marmelade). 1 kg. frugt eller bær (inkl. vand), 3-4 tsk. Økologisk Melatin, ca. 500 g sukker.
TILBEREDNING: 1 kg bær eller frugt renses og skæres i mindre stykker. Koges mørt i ca. 5 min. Sukker tilsættes mens du rører rundt i gryden og koges med i 2 min.
Melatin (se mængde ovenfor) blandes med 2 spsk. ekstra sukker og tilsættes. Rør i gryden. Kog i yderligere 2 min. Skum syltetøjet og hæld det på skoldede, Atamon-skyllede glas. Luk straks.
Det færdige resultat er uden konserveringsmiddel og skal opbevares i køleskabet. Mug kan undgås ved at tilsætte Atamon. 1 tsk. Økologisk Melatin vejer ca. 4 g.