Rød Melatin
TØRSLEFFS har i generationer været hele Danmarks sylteekspert – og det er vi stolte af! Vi ved nemlig ikke noget bedre end at være med til at sætte syltegryderne i kog landet over og gøre syltningen lidt mere tilgængelig hjemme hos dig. Find masser af opskrifter og syltetips her på hjemmesiden!
Rød Melatin geleringspulver med konserveringsmiddel er et vegetabilsk fortykningsmiddel, der jævner og gelerer uanset sukkermængden.
Posens indhold rækker til 4-6 kg syltetøj eller marmelade.
Fremgangsmåde:
SYLTETØJ: tynd konsistens. 1 kg frugt eller bær (inkl. vand), ½-1 tsk. Rød Melatin, ca. 500 g sukker.
MARMELADE: fast konsistens. 1 kg. frugt eller bær (inkl. vand), 1-2 tsk. Rød Melatin, ca. 500 g sukker.
TILBEREDNING: 1 kg bær eller frugt renses og store stykker skæres i mindre stykker og koges mørt i ca. 5 min. Sukker tilsættes under omrøring og koges med i 2 min. Melatin (se mængde ovenfor) blandes med 2 spsk. ekstra sukker og tilsættes under omrøring i yderligere 2 min. Skum syltetøjet/marmeladen og hæld det på skoldede, Atamon-skyllede glas, der lukkes straks.
1 tsk. Rød Melatin vejer ca. 4 g.
Varekundskab:
SÅDAN TJEKKER DU KONSISTENSEN:
Sæt en tallerken i køleskabet eller i fryseren. Hæld en skefuld af den varme marmelade på den kolde tallerken. Stil den tilbage i køleskabet i 4-5 minutter. Nu kan du tjekke den færdige konsistens (anvend ekstra melatin ved meget saftige og modne bær). Er dit syltetøj stadig for tyndt? Så kog den op igen og tilsæt mere melatin. Er den for tyk? Så tilsæt mere væske i den varme gryde.