Pebernød

Tørsleffs krydderi til klassiske pebernødder er skabt ud fra den originale opskrift fra Tørsleffs Den blå Bagebog og afstemt efter tidens råvarer og ingredienser.

Varekundskab:

OPSKRIFT: PEBERNØDDER

Ca. 125 stk.

  • 1 pose Tørsleffs Krydderi til Pebernødder
  • 275 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 175 g brun farin
  • 1 æg, str. M/L
  • 2 spsk. fløde el. mælk

FREMGANGSMÅDE:

  1. Tænd ovnen på 175 C. Bland posens indhold og hvedemel i en skål.
  2. Skær smørret i tern, tilsæt det til melet og hak det i mindre stykker med en kniv, så det ligner brødkrummer.
  3. Pisk brun farin og æg i 3-4 min. til en luftig æggesnaps. Rør fløden/mælken i.
  4. Tilsæt æggesnapsen til melblandingen og ælt dejen sammen.
  5. Tril dejen til meget små kugler og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag pebernødderne i ca. 10-12 min. til de er gyldne. Lad pebernødderne køle af på en rist.

Tørsleffs Husmoder Service Tips:

Ønsker du ekstra krydret pebernødder, kan du tilsætte et ekstra nip hvid peber. Ønsker du helt mørkebrune pebernødder kan du tilsætte ca.1 spsk. kakaopulver til dejen. Dejen kan gemmes i enten køleskab eller fryser, så du ikke behøver bage hele portionen på én gang.

Find flere opskrifter i Tørsleffs Den blå Bagebog.

Nettoindhold: 11 g
Ingredienser:

Kanel, ingefær, kardemomme, hævemiddel: ammoniumhydrogencarbonat, hvid peber, salt, muskatblomme.