fbpx

Potaske

Tørsleffs Potaske er et hævemiddel til sprøde småkager, for eksempelvis klassiske brunkager.

Varekundskab:

OPSKRIFT: BRUNKAGER

Ca. 75 stk.

  • 1 pose Tørsleffs Krydderi til Brunkager
  • Ca. 300 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 75 g brun farin (eller sukker)
  • 125 g lys sirup
  • 25 g smuttede mandler, hakket
  • 50 g kandiseret appelsinskal, hakket
  • 1 ½ tsk. Tørsleffs Potaske
  • ½ spsk. lunt vand

FREMGANGSMÅDE:

  1. Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme. Lad det forsigtigt nå kogepunktet, og tag så gryden af varmen. Tilsæt posens indhold, mandler og appelsinskal i sukkermassen.
  2. Opløs potasken i vandet, og rør det i sukkermassen.
  3. Lad sukkermassen køle i 10-15 min. og rør herefter melet i. Rør/ælt dejen til den er ensartet og blank. Tilsæt en smule ekstra mel, hvis dejen er meget klistret.
  4. Rul dejen i 3-4 tykke pølser og pak dem ind i bagepapir. Lad dem hvile på køl i et par timer eller gerne til næste dag, så dejen er skærefast.
  5. Tænd ovnen på 200 C. Skær dejen i meget tynde skiver og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i 5-8 min. til brunkagerne er let hævede og let brune i kanten.

Tørsleffs Husmoder Service Tips:

Dejen kan gemmes i enten køleskab eller fryser, så du ikke behøver bage hele portionen på én gang.

Find flere opskrifter i Tørsleffs Den blå Bagebog.

Nettoindhold: 20 g
Ingredienser:

Kaliumcarbonat.