Potaske
Tørsleffs Potaske er et hævemiddel til sprøde småkager, for eksempelvis klassiske brunkager.
Varekundskab:
OPSKRIFT: BRUNKAGER
Ca. 75 stk.
- 1 pose Tørsleffs Krydderi til Brunkager
- Ca. 300 g hvedemel
- 125 g smør
- 75 g brun farin (eller sukker)
- 125 g lys sirup
- 25 g smuttede mandler, hakket
- 50 g kandiseret appelsinskal, hakket
- 1 ½ tsk. Tørsleffs Potaske
- ½ spsk. lunt vand
FREMGANGSMÅDE:
- Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme. Lad det forsigtigt nå kogepunktet, og tag så gryden af varmen. Tilsæt posens indhold, mandler og appelsinskal i sukkermassen.
- Opløs potasken i vandet, og rør det i sukkermassen.
- Lad sukkermassen køle i 10-15 min. og rør herefter melet i. Rør/ælt dejen til den er ensartet og blank. Tilsæt en smule ekstra mel, hvis dejen er meget klistret.
- Rul dejen i 3-4 tykke pølser og pak dem ind i bagepapir. Lad dem hvile på køl i et par timer eller gerne til næste dag, så dejen er skærefast.
- Tænd ovnen på 200 C. Skær dejen i meget tynde skiver og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i 5-8 min. til brunkagerne er let hævede og let brune i kanten.
Tørsleffs Husmoder Service Tips:
Dejen kan gemmes i enten køleskab eller fryser, så du ikke behøver bage hele portionen på én gang.
Find flere opskrifter i Tørsleffs Den blå Bagebog.