fbpx

Vanila

Tørsleffs Vanila er en vaniljesukker, der indeholder ægte vanilje fra vaniljestænger, hvilket både kan ses, smages og duftes. At der indgår hele stykker vanilje i Vanila fremgår, af de uensartede størrelser i vaniljestykkerne – hvilket man ikke vil opleve hvis der blot var brugt vaniljepulver.

Brugen af ægte vanilje i Vanila kan ydermere ses, på den måde vaniljesukkeret danner klumper/perler på overfladen. Disse kommer af de æteriske olier i den ægte vanilje, som går i forbindelse med sukkeret, og dermed klumper. Klumperne er løse og opløses ved anvendelse.

 

Vanilje er dessertkøkkenets salt

Vanilje er lige så uundværlig i det søde køkken som salt er i almen madlavning. I mange desserter og kager fremhæver vanilje den naturlige sødme og understreger dermed smagen.

Den karakteristiske smag i vaniljestængerne kommer fra den ægte vaniljearoma, kaldet vanillin, som findes i vaniljestangen. Vaniljearomaen består af 250 forskellige smagsstoffer, og er grunden til at ægte vanilje har så dyb og rund en smag. Denne nuancerede smag kan ikke opnås på samme måde ved kunstig fremstilling, hvor denne type af vanillin kun består af én aroma.

Vaniljeproduktionen er verdens mest arbejdskrævende landbrug, og er meget følsom overfor vind og vejrforhold. Det er på grund af denne krævende fremstillingsprocess, at vaniljestænger er det næstdyreste krydderi i verden, kun overgået af safran. På trods af prisen og på grund af vaniljens uundværlige egenskab som smagsgiver, er det dog et af de mest anvendte krydderier i verden.

Varekundskab:

Vanila indeholder ægte vanilje fint pulveriseret, så alle smagsstofferne udnyttes. Anvendes til bagværk, desserter, syltetøj mm. Vanila giver mest smag, hvis den tilsættes efter kogningen.

Tørsleffs Husmoder Service Tips:

Dosering: 1-2 tsk. pr. 1 dessert/frugtgrød eller pr. bagværk.

Nettoindhold: 100 g
Ingredienser:

Sukker, kartoffelstivelse, Bourbon-vanilje, Bourbon vaniljeekstrakt, ekstraheret Bourbon-vanilje, aroma, antiklumpningsmiddel: calciumsilikat.

Sylteskolen

Alle tips →