Vaniljestang Bourbon Madagaskar Ekstra Lang
Tørsleffs Bourbon vaniljestænger er kendetegnet ved en kraftig smag af vanilje med sødmefulde og cremede noter. Bourbon vaniljestænger, med det botaniske navn Planifolia, er den klassiske vaniljestang, der med fordel kan anvendes i bagværk fx vaniljekranse, hvor den intense vaniljesmag skinner igennem, men også i desserter som fx vaniljeis, vaniljesauce, risalamande og creme brulée, hvor aromaen for alvor kommer til sin ret.
Fremgangsmåde:
Vaniljestangen flækkes på langs og kornene skrabes ud. Komene anvendes direkte i bagværk, desserter og andre tilberedninger. Vaniljestænger er et naturprodukt, hvor variationer i klima og jordbundsforhold kan medføre forskelle i smagsintens- iteten mellem de enkelte vaniljestænger.
Tørsleffs Husmoder Service Tips:
Vaniljestænger bruges bedst i desserter og kager med simple, rene smage, hvor vaniljen kommer til sin ret. En stor del af smagen og aromaen sidder i selve stangen, og derfor giver vaniljestangen en ekstra kraftig vaniljesmag, når den kan koges op med væske og får lov at trække. Kog f.eks. vaniljekorn og den tomme vaniljestang med i risengrøden til risalamande, eller kog vaniljekorn og den tomme vaniljestang op med mælken, og lad den trække med vaniljestangen i, til cremer og saucer – det giver en kraftigere smag af vanilje. Skal smørret smeltes i din kageopskrift, så varm vaniljekorn og den tomme vaniljestang sammen med smørret og lad det trække, inden smørret og vaniljekornene tilsættes kagedejen – det giver en endnu kraftigere vaniljesmag.