Vaniljestang Bourbon Madagaskar

Tørsleffs vaniljestænger er kendetegnet ved en klassisk smagsprofil af vanilje. Bælgen er dejlig fugtig og har et højt indhold af vaniljekorn, som giver en dejlig vaniljesmag med en sød, cremet og mild eftertone.

Vaniljestængerne er derfor særligt velegnet til brug sammen med chokolade og frugt, som de komplimenterer godt og hjælper med at forstærke smagen af. Vaniljestængerne kan derfor med fordel anvendes til f.eks. marmelader/syltetøj, mousser og is, som indeholder eller serveres til frugt eller chokolade.

Fremgangsmåde:

Vaniljestangen flækkes på langs og kornene skrabes ud. Brug kornene direkte i bagværk, desserter mm.

Tørsleffs Husmoder Service Tips:

Vaniljestænger bruges bedst i desserter og kager med simple, rene smage, hvor vaniljen kommer til sin ret. En stor del af smagen og aromaen sidder i selve stangen, og derfor giver vaniljestangen en ekstra kraftig vaniljesmag, når den kan koges op med væske og får lov at trække. Kog f.eks. vaniljekorn og den tomme vaniljestang med i risengrøden til risalamande, eller kog vaniljekorn og den tomme vaniljestang op med mælken, og lad den trække med vaniljestangen i, til cremer og saucer – det giver en kraftigere smag af vanilje. Skal smørret smeltes i din kageopskrift, så varm vaniljekorn og den tomme vaniljestang sammen med smørret og lad det trække, inden smørret og vaniljekornene tilsættes kagedejen – det giver en endnu kraftigere vaniljesmag.

Køb Tørsleffs på nemlig.com
Nettoindhold: 1 stk.
Ingredienser:

1 hel Bourbon Madagaskar vaniljestang ca. 13-15 cm.

Vaniljestænger er et naturprodukt, hvor variationer i klima og jordbundsforhold kan medføre forskelle i smagsintensiteten mellem de enkelte vaniljestænger. Tørsleffs vaniljestænger dyrkes på Madagaskar.

Sylteskolen

Alle tips →