Vaniljestang Luksus
Vaniljestænger er naturprodukter. Smagsintensiteten kan dermed variere som følge af variationer i klima og jord- bund. Emballagen anvendt til dette produkt (glas, papir og plastik) er genanvendelige materialer.
OPBEVARING: Tørt og køligt i tæt-/tettlukket emballage/ emballasje, ej i direkte sollys.
Fremgangsmåde:
Vaniljestangen flækkes på langs og kornene skrabes ud. Kornene anvendes direkte i bagværk, desserter og andre tilberedninger. Vaniljestænger er et naturprodukt, hvor variationer i klima og jordbundsforhold kan medføre forskelle i smags- intensiteten mellem de enkelte vaniljestænger.
Tørsleffs Husmoder Service Tips:
Vaniljestænger bruges bedst i desserter og kager med simple, rene smage, hvor vaniljen kommer til sin ret. En stor del af smagen og aromaen sidder i selve stangen, og derfor giver vaniljestangen en ekstra kraftig vaniljesmag, når den kan koges op med væske og får lov at trække. Kog f.eks. vaniljekorn og den tomme vaniljestang med i risengrøden til risalamande, eller kog vaniljekorn og den tomme vaniljestang op med mælken, og lad den trække med vaniljestangen i, til cremer og saucer – det giver en kraftigere smag af vanilje. Skal smørret smeltes i din kageopskrift, så varm vaniljekorn og den tomme vaniljestang sammen med smørret og lad det trække, inden smørret og vaniljekornene tilsættes kagedejen – det giver en endnu kraftigere vaniljesmag.