fbpx

Vaniljestang Tahiti Polynesien

Tørsleffs Tahitensis vaniljestænger fra Fransk Polynesien er kendetegnet ved en kraftig floral og eksotisk aroma med et hint af anis og en mindre intens smag af vanilje. Den blomsteragtige aroma er velegnet i tilberedninger hvor vaniljesmagen spiller hovedrollen og derfor kommer helt til sin ret. Den er også særligt egnet til chokolade og frugt, som den komplimenterer og forstærker smagen af. Tahitensis vaniljestænger kan derfor med fordel bruges til fx. marmelader, mousser og is, som indeholder eller serveres til frugt eller chokolade. Tørsleffs Tahitensis vaniljestænger er karakteriseret ved meget fugtige bælge, med et højt indhold af vaniljekorn. Vaniljestænger er et naturprodukt, hvor variationer i klima og jordbundsforhold kan medføre forskelle i smagsinten- siteten mellem de enkelte vaniljestænger. Tørsleffs Tahitensis vaniljestænger dyrkes i Fransk Polynesien.

Fremgangsmåde:

FREMGANGSMÅDE: Vaniljestangen flækkes på langs og kornene skrabes ud. Kornene anvendes direkte i bagværk, desserter og andre tilberedninger.

Varekundskab:

Vaniljestænger bruges bedst i desserter og kager med simple, rene smage, hvor vaniljen kommer til sin ret. En stor del af smagen og aromaen sidder i selve stangen, og derfor giver vaniljestangen en ekstra kraftig vaniljesmag, når den kan koges op med væske og får lov at trække. Kog f.eks. vaniljekorn og den tomme vaniljestang med i risengrøden til risalamande, eller kog vaniljekorn og den tomme vaniljestang op med mælken, og lad den trække med vaniljestangen i, til cremer og saucer – det giver en kraftigere smag af vanilje. Skal smørret smeltes i din kageopskrift, så varm vaniljekorn og den tomme vaniljestang sammen med smørret og lad det trække, inden smørret og vaniljekornene tilsættes kagedejen – det giver en endnu kraftigere vaniljesmag.

Nettoindhold: 1 stk.
Ingredienser:

1 stk. Tahitensis Vaniljestang fra Fransk Polynesien 15-17 cm.

Vaniljestænger er et naturprodukt, hvor variationer i klima og jordbundsforhold kan medføre forskelle i smagsintensiteten mellem de enkelte vaniljestænger.

Sylteskolen

Alle tips →