Sæt sommeren
på hylden

I de danske sommermåneder bugner træer, buske og bede pludselig af solmodne bær, frugter og grøntsager – og der findes ikke noget bedre end at dække sommerbordet med de skønneste, friske råvarer. Men det er nu også dejligt at kunne nyde godt af sommerens høst hele året rundt – og derfor sylter vi! Så kan vi nemlig sætte sommerens bær, frugter og grøntsager på hylden og på en kold vinterdag åbne låget til skønne syltesager – og dejlige sommerminder!

For at inspirere til en masse dejlig sommersylt har vi samlet nogle af vores favoritsylteopskrifter samt gode tips og tricks til, hvordan du får sommerens høst til at bringe glæde om bordet hele året rundt.

Gør som i gamle dage: Sylt, så råvarerne holder hele året

Vi har i århundreder præserveret fødevarer for, at de skulle holde længere, end råvarerne var i sæson, og der blev syltet, saltet, fermenteret og henkogt i alle danske hjem for at sikre, at der var god og nærende mad på bordet – også i de kolde vintermåneder. Syltningen er derfor en længe kendt måde at konservere sommerens overflod af frugt, bær og grønt til den kølige og mørke tid. Når man sylter, bevarer man samtidig langt størstedelen af alle de gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler, og det var derfor ikke blot for smagens skyld, at man henkogte sommerens frugt og bær. Bliv endnu klogere på syltehistorien her.

Orange marmelde med grape, citron og appelsin 1
Ananasmarmelade

Er du ny i syltekøkkenet?

Se med her

Sursyltning – i det salte køkken

Se med her

Sødsyltning – i det søde køkken

Se med her

Sådan sikrer du holdbarheden

Læs vores guide her

Lad dig inspirere af alle vores sylteopskrifter her