fbpx

Brug altid friske råvarer af god kvalitet.​

Sørg for at de gryder og skeer, du skal bruge, når du sylter, er helt rene.

Rengør dine glas, låg og flasker – skold dem, og skyl dem med Atamon. Brug 2 tsk. flydende Atamon til 1 dl varmt vand.

Brug en stor gryde. Vælg en, der er 3 gange større end det, frugten fylder.

Dit syltetøj skal opbevares tørt, køligt og mørkt. Hold temperaturen under 12 grader.

Du får det bedste resultat, hvis du sylter små portioner. Det får en bedre konsistens, en bedre smag og bevarer vitaminerne bedre end store portioner.

Hæld dit syltetøj på Atamon-skyllede glas med det samme, mens det er kogende varmt. Luk glassene med det samme, så du ikke får bakterier i det, du har syltet. Hvis du koger gelé – dæk glassene med et rent viskestykke, og luk først glassene dagen efter.

Tjek dine sylteglas en gang imellem, og hold øje med, om der er kommet mug på noget af det, du har syltet. Smid de glas ud, hvor der er opstået mug.

Bruger du nogle meget saftige bær eller frosne bær og frugter – så er det en god idé at tilsætte Rød Melatin. Tilsæt Gul eller Blå Melatin, når du producerer gelé af modne eller frosne bær og frugter. Hvis du koger saft, er det også en god idé at tilsætte Gul eller Blå Melatin.

Hvis dit syltetøj eller gelé er blevet for tyndt, kan du koge det op igen og tilsætte Melatin. Vælg Rød Melatin til syltetøjet og Blå Melatin til din gelé. Så vil du få et bedre resultat.

Brug Frysepulver, hvis du vil gemme dine bær i fryseren. Mos dine bær, og tilsæt lidt sukker og Frysepulver. Nu har du ukogt syltetøj – ”frysetøj”. Sukkeret giver smag og farve – men du kan sagtens udelade sukkeret. Tørsleffs Frysepulver giver dine bær en god konsistens og bevarer den friske smag.